Vinkkejä lapsesi kanssa kasvavan huoneen suunnitteluun

Lapset planeettamme energisimpiä ja kiinnostavimpia ihmisiä. He oppivat ja kehittyvät jatkuvasti – yhtenä päivänä heillä on pakkomielle Hämähäkkimieheen ja seuraavana Supermieheen. Lasten psyykkiselle ja fyysiselle kasvulle on tärkeää kokeilla jatkuvasti uutta. 

Kun kyse on lapsesi huoneen sisustaminen, et voi muuttaa huoneen seinien tai kalusteiden värejä heidän mielensä mukaisesti. Jos tänään pikkuisen tyttösi toiveena on vaaleanpunainen matto hänen makuuhuoneeseensa, huomenna häntä saattaa kiinnostaa lepakkotyttö ja hän haluaakin mustan maton. Tämä ei ole paras tilanne sinulle. Eli ole valmis suuriin kiukunpuuskiin ja itkupotkuraivareihin. 

Jos asetat vanhempien miettimismyssyn päähäsi ja suunnittelet lastenhuoneen fiksusti niin, että huone sopii lapsellesi myös hänen kasvaessaan, säästät itsesi raivareilta. Luo ikuinen makuuhuone perheen pienimmille seuraamalla näitä vinkkejä. 

Investoi pitkäikäisyyteen 

Kuvankauniiden vauvanhuoneiden kuvien katselu saa kenenkä tahansa sydämen lyömään nopeammin. Älä kuitenkaan sisusta vauvanhuonetta pinkiksi tai siniseksi, koska lapsesi ei aina pysy taaperoiässä. Lapsesi kasvaa silmänräpäyksessä ja joudut palaamaan huonekalukauppaan sisustaaksesi lastenhuoneen uudestaan. Vältä uudelleen sisustamisen aiheuttama vaiva hankkimalla pitkäikäisiä huonekaluja, jotka kasvavat yhdessä lapsesi kanssa. 

Esimerkiksi valitessasi mattoa pikkuisen tyttösi huoneeseen, älä anna söpöjen muotojen, tyylien ja kuvioiden hukuttaa sinua allensa kaupassa. Yksinkertainen vaaleanpunainen matto on tarpeeksi, koska asuipa kotonasi kaksivuotias tai kaksitoistavuotias tyttö vaaleanpunainen matto on aina tyttöjenhuoneen kohokohta. 

Monikäyttöiset huonekalut

Huonekalujen shoppailu on kohtalaisen kallista ja erityisesti, kun joudut ostamaan uusia huonekaluja lastenhuoneeseen muutaman vuoden välein. Eli sinun täytyy ajatella fiksusti ja ostaa monikäyttöisiä huonekaluja, joita voidaan käyttää useilla eri tavoilla. Esimerkiksi voit hankkia vaipanvaihtopöydän useilla laatikoilla ja vahvalla pohjalla. Näin lapsesi kasvettua ulos vaipoista hänen huoneessaan on jo valmiiksi opiskelupöytä. 

Samalla tavalla sinun kannattaa hankkia lastensänky, jossa on kiinni säilytystilaa. Näin et joudu hankkimaan uutta kaappia, johon mahduttaa kaikki lapsesi vaatteet, lelut ja kirjat. Lisäksi pystyt pitämään kotisi siistinä ja organisoituna lisäsäilytystilan ansiosta. 

Pidä kalliimmat tavarat neutraaleina

Jotkut asiat ovat kalliita, jos joudut uudelleen sisustamaan makuuhuoneen. Esimerkiksi katto, lattia, seinien värit, sänky, ym. Eli sinun kannattaa käyttää neutraaleja värejä näiden kalliiden osien suunnittelussa. Älä maalaa lapsesi huoneen seiniä väreillä suoraa sarjakuvakirjan sivuilta tai sinisen ja pinkin sävyillä. Valitse lämpimiä ja kutsuvia värejä, joilla maalaat lapsesi makuuhuoneen seinät. Näin värit kuvastavat lapsesi persoonallisuutta hänen elämänsä eri vaiheissa. 

Kun ostat ei niin kalliita asioita lapsesi makuuhuoneeseen, kuten matot tai koriste-esineet, voit olla hiukan tarkempi. Korista esimerkiksi tyttövauvasi makuuhuoneen lattia hankkimalla vaaleanpunainen matto ja koristeiksi nalleja ja nukkeja. 

Persoonallisuuden välkähdyksiä 

Älä ole liian vakavamielinen sisustaessasi lapsesi makuuhuonetta. Älä unohda missään vaiheessa, että olet sisustamassa lasten makuuhuonetta eli huoneen tulisi kuvastaa lapsesi persoonallisuutta. Anna lapsesi valita joitakin helposti hankittavia tavaroita hänen huoneeseensa, kuten matot, tyynyt, peitot, ym. 

Kehittääksesi pikkuisesi luovaa ajattelua anna hänen tehdä huoneestansa persoonallinen. Jos lapsesi haluaa Batman-tyynynpäälliset tai Barbie-peiton, älä pysäytä häntä. Tämä on osa kehitystä, joten älä rajaa lastesi ideoita. Lisäksi ei kalliita tavaroita on helppoa korvata uusilla eli anna lapsesi kokeilla erilaisia asioita. 

Lapsesi mukana kasvavan makuuhuoneen sisustaminen saattaa vaatia hiukan kaukonäköisyyttä ja älykästä sisustusta. Oikeilla huonekaluilla ja sisustuselementeillä voit luoda ikuisen makuuhuoneen pikkuisillesi ilman suurta vaivaa. Lisäksi kun saatavillasi on brändejä, kuten Trend Carpet, valmiina myymään laajan valikoiman erilaisia mattoja voit hankkia lapsesi haluaman maton, kuten sininen, keltainen tai vaaleanpunainen matto. Eli shoppaile ylitsepursuavassa mattojen nettikaupassa ja lisää persoonallisuutta lastesi huoneeseen.